Suna +40 (726) 316 138
Luni- Vin 10:00-18:00
Sabinelor 117 Bucuresti
Tehnici de design interior

Tehnici design interior: 5 soluții elegante pentru interioarele moderne.

Înainte de a renova, mulți oameni doresc să încerce să își proiecteze propriul apartament și petrec ore întregi căutând soluții interesante care să îi ajute să creeze interiorul visurilor lor. În acest articol vă voi împărtăși cinci tehnici care vă vor ajuta să vă transformați interiorul și să îl faceți nu doar elegant, ci și funcțional. Tehnici design interior: 5 soluții elegante pentru interioarele moderne.

Tehnica nr. 1

Spații în expansiune

Înainte de a începe renovarea, o soluție utilă pentru interioarele moderne este de a scăpa de coridoarele mici prin reproiectarea apartamentului. Încercați să lărgiți spațiile cât mai mult posibil. Astfel încât să nu se creeze zone inutile care nu pot fi folosite.

Exemplu de interior combinație bucătărie-cameră de zi

Zonele comune, cum ar fi holurile, coridoarele și zonele de bucătărie-living ar trebui să fie extinse. Această etapă ar trebui să fie elaborată în faza de proiectare. Cu ajutorul unui designer sau de unul singur. Dacă ați decis să realizați singur planul de reamenajare, atunci este esențial să acordați atenție la ce pereți despărțitori pot fi mutați și care nu pot fi mutați.

Tehnica nr. 2

Deschideri de uși fără lintel

Deschiderile de uși fără lintel măresc vizual spațiul, precum și înălțimea camerei. Această soluție, în comparație cu o ușă standard cu o înălțime de 210cm. Arată mult mai frumos și creează efectul unei continuări a peretelui.

Exemplu de interior cu o deschidere fără lintel

Ușile ascunse au, desigur, un cadru de susținere, dar construcția lor este integrată în pereți, podele și tavane. In așa fel încât să pară că ușa a fost tăiată din perete însuși. Ușile ascunse pot avea o suprafață vopsită, sticlă, oglindă, furnir natural și alte materiale.

Tehnica nr. 3

Ușă cu oglindă

Oglinzile sunt una dintre cele mai bune modalități de a maximiza spațiul. Dar folosiți-le cu moderație și în locurile în care sunt necesare. Plasarea unei oglinzi la capătul unui coridor lung poate crea efectul unui coridor mai lung. Ceea ce, la rândul său, îngustează spațiul coridorului, iar noi nu avem nevoie de acest lucru.

Exemplu de interior cu o ușă cu oglinzi

În cazul în care amenajarea apartamentului include un dulap, un dressing separat sau o cămară în zona holului, atunci utilizarea unei uși cu oglindă la tavan ar fi o soluție foarte convenabilă și sensibilă, deoarece ne scutește de sarcina de a plasa o oglindă pe perete. Nu folosiți o oglindă pe partea interioară a ușii de intrare, deoarece înălțimea acesteia este limitată de lintel și efectul va fi cu totul altul. Folosirea unei oglinzi de la podea la tavan va crea o senzație de spațiu mărit și o iluzie de tranziție către o altă cameră.

Tehnica nr. 4

Utilizarea mobilierului încorporat în culoarea pereților

Această tehnică este perfectă pentru apartamentele mici, deoarece mobilierul încorporat care este de aceeași culoare cu pereții se îmbină vizual cu aceștia și creează o senzație de spațiu mărit.

Exemplu de interior al unei bucătării folosind culoarea pereților

Unitățile de bucătărie care au culori diferite de cele ale pereților ies mult mai mult în evidență și acaparează toată atenția, ceea ce, la rândul său, poate să nu fie în favoarea noastră dacă dorim să mărim vizual spațiul. Tehnici design interior.

Este cu siguranță posibil să se coloreze fațadele unui set de bucătărie, dar, de preferință, nu mai mult de jumătate din suprafața fronturilor de bucătărie, daca folosim aceasta tehnica de design interior

Se aplică, de asemenea, dulapurilor din dormitor și din hol, zonelor de lucru, zonelor TV și altor mobilier de mari dimensiuni.

Tehnica nr. 5

Utilizarea vitraliilor ca pereți despărțitori

În multe apartamente cu gaz, este ilegal să se dărâme un perete despărțitor pentru a combina bucătăria cu camera de zi. Dar există o soluție excelentă la această problemă. În loc de un perete despărțitor din cărămidă, puteți folosi vitralii, care pot separa camerele și totuși lasă să intre lumina soarelui și lumina artificială. Tehnici design interior.

Exemplu de interior care folosește vitraliile ca pereți despărțitori

Această soluție extinde cu siguranță spațiul și arată mult mai frumos decât un perete gol. În timpul gătitului, puteți folosi vitraliile pentru a izola bucătăria de difuzarea mirosurilor în camera de zi, iar în alte momente să le deschideți și să aveți acces liber dintr-o cameră în alta. Aceeași tehnică este excelentă pentru camerele de lucru și dormitoare.

No Comments

Post a Comment